Студио анна еугени бах и техният проект по проекта за

Проектът за реконструкция на апартамента - дървени врати и големи прозорци в хола

Проект за обновяване на апартамента - изглед след завършване

Какво беше първо

Дизайнерите трябваше да създадат проект за обновяване на апартамент от около 70 квадратни метра. Първоначално откъм улицата се виждаха прозорци на две стаи, а останалите бяха превърнати в двора. Това разположение включваше много коридори, а някои от стаите не получиха достатъчно осветление.

Проектът за реконструкция на апартамента - дървени греди на тавана и дизайнерско кресло в хола

Изглед от общата стая към кухнята

Проектно решение

При създаването на ново разпределение бяха взети под внимание желанията на клиентите: две стаи с изглед към улицата (спални) бяха запазени, а тази част от къщата, в която бяха разположени дневната, кухнята, трапезарията и кабинета, беше променена.

Спалните бяха оставени недокоснати, а останалите стаи бяха решени да бъдат обединени в общо пространство, включващо всички функции, които преди това са били комбинирани няколко стаи.

В далечната част на общото помещение дизайнерите проектираха кухнята, използвайки уникални мебели, организирайки я като отделна стая, а височината на тавана позволяваше да се създаде допълнително пространство над него, което може да се използва като стая за гости или като работно място.

Проектът за реконструкция на апартамента - растения в хола

На горния етаж е организирано работно място

Високият таван прави общите помещения по-отворени и просторни, от които можете да влезете във всички останали стаи. Неговата функция подчертава факта, че кухнята не заема цялото пространство до тавана.

Проектът за реконструкция на апартамента - декоративна дупка в стената Проектът за реконструкция на апартамента - малка кухня Проектът за реконструкция на апартамента - малка кухня с ярки елементи на декора.

Специфичен изглед към кухнята

Проектът за реконструкция на апартамент - светъл коридор

Изглед към общата стая

Проектът за реконструкция на апартамента - работно място под тавана

Така работното пространство изглежда отгоре.

Проектът за реконструкция на апартамента - ярки елементи на декора в светлата спалня

Излезте в двора от спалнята

Беше оставена малка баня точно срещу входа на къщата, но дизайнерите смениха банята близо до спалнята, отново играейки с височините. Нивото на пода в него е по-високо, отколкото в цялата къща, а под него има допълнително място за съхранение на нещата. Още повече свободно пространство се освобождава, като се забелязва, че функциите на банята и душ са комбинирани.

Проектът за реконструкция на апартамента - баня с черни и бели плочки

баня

Проектът за реконструкция на апартамента - светла баня с черни и бели плочки

Вана и душ

План на къщата за ремонт:

1. Антре 2. Баня 3. Хранене 4. Коридор 5. Кухня 6. Спалня 7. Баня

Проектът за реконструкция на апартамента преди ремонт и след него

План на къщата преди и след реконструкция

Къща след преустройство:

1. Антре 2. Баня 3. Кухня 4. Хранене 5. Дневна (обща стая) 6. Спалня 7. Втора спалня 8. Баня 9. Стая за гости или работно място

Проектът за реконструкция на апартамента - разрез. Снимка 1 Проектът за реконструкция на апартамента - разрез. Снимка 2

разрези

Проектът за реконструкция на апартамента - аксонометрична схема

Аксонометрична верига

Използването на височина на пода е организирано допълнително пространство.

Проектът за реконструкция на апартамента - графичен чертеж на интериора

Графична рамка

Добавете коментар